Recioto di Soave (375ml)
Recioto di Soave (375ml)
Recioto di Soave (375ml)
Recioto di Soave (375ml)
Recioto di Soave (375ml) 2013

Azienda Agricola Gini

Recioto di Soave (375ml) 2013

29,75

Recioto di Soave (375ml) 2013

Producent
Azienda Agricola Gini
Soort wijn
Dessert
Wijnland
Italië , Veneto
Druivenras
Garganega
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 29,75

Bijzondere dessertwijn uit Noord-Italië. Gemaakt van Garganega druiven die in de wijngaarden van Azienda Agricola Gini zijn verbouwd. Op de zolder van dit wijnhuis zijn de druiventrossen na de oogst ruim vijf maanden gedroogd in kleine houten kratjes. Tijdens dit drogingsproces verloren de druiven veel vocht waardoor het suikergehalte enorm is toegenomen.

Nadat deze gedroogde druiven zijn geperst is het druivensap vergist in kleine vaten van 223 liter. Vanwege de vele suikers en de enorme concentratie van het druivensap is dit gistingsproces bijzonder traag verlopen. Met als gevolg deze waanzinnig lekkere dessertwijn.

Het is een mooi goudgeel gekleurde wijn die een intens en complex aroma heeft. Dit verleidelijke aroma bevat mooie geuren van rijp en overrijp geel fruit; heeft fraaie geuren van gele pruimen, gedroogde abrikozen, krenten en een vleugje amandelspijs. De geurige, krachtige smaak is aangenaam zoet, heeft meer dan voldoende vulling, is lekker levendig en eindigt met een lange, fris aanhoudende afdronk. Een genot om te schenken bij oude brokkelkazen, tarte tatin of Panettone.

Nu mooi op dronk, met gemak tot medio 2025 te bewaren.

€ 29,75 per fles
Recioto di Soave (375ml)

Bestellen

U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Elke bestelling vanaf € 75,- wordt in de Randstad met onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Alle andere bestellingen worden binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top