Bodegas Carmelo Rodero
Bodegas Carmelo Rodero

Spanje, Castillo Y León

Bodegas Carmelo Rodero

Bodegas Carmelo Rodero

Een dikke 175 kilometer ten noorden van Madrid ligt het dorpje Pedrosa de Duero. Al vier generaties lang verbouwt de familie Rodero hier haar druiven.

Eigenaar en wijnmaker Carmelo Rodero verkocht in de jaren tachtig nog zijn druiven aan het beroemde Bodegas Vega Sicilia. In 1990 kwam hier met de bouw van een vinificatiekelder verandering in. Voortaan werden er geen druiven meer verkocht maar werd de wijn zelf gemaakt. En uiterst succesvol! Vanaf de eerste oogst die in 1991 op de markt kwam tot nu, worden de wijnen van Bodegas Carmelo Rodero bejubeld in de vakpers.

Het wijngaardareaal van Bodegas Carmelo Rodero is 103 hectare groot. De wijngaarden liggen allemaal in en rondom het dorpje Pedrosa de Duero, in de Spaanse wijnregio Ribera del Duero. Op ondergronden van voornamelijk leem staan de voor dit gebied typische Tinta del País druiven aangeplant. Deze variant van de Tempranillo druif gedijt uitstekend in het gematige klimaat van Ribera del Duero.

In de uiterst moderne vinificatiekelder worden de druiven per perceel vergist en gerijpt. Hiervoor wordt uitsluitend gebruik gemaakt van houten vaten van Frans eikenhout waarvan elk jaar een klein gedeelte vernieuwd wordt.

Het gepassioneerde team van Bodegas Carmelo Rodero maakt op deze wijze stevige Spaanse rode wijnen die veel finesse bezitten.

Kaart Bodegas Carmelo Rodero

Wijnen van deze producent

Bestellen

U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Elke bestelling vanaf € 75,- wordt in de Randstad met onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Alle andere bestellingen worden binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top