Platea 12 Ribera del Duero Crianza
Platea 12 Ribera del Duero Crianza
Platea 12 Ribera del Duero Crianza
Platea 12 Ribera del Duero Crianza 2018

Bodegas Platea

Platea 12 Ribera del Duero Crianza 2018

€ 14,20

Platea 12 Ribera del Duero Crianza 2018

Producent
Bodegas Platea
Soort wijn
Rood
Wijnland
Spanje , Castillo Y León
Druivenras
Tinta del Pais
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 14,20

Ongeveer 200 kilometer ten noorden van Madrid ligt Valbuena de Duero. Dit gehucht ligt aan de oevers van de Duero rivier. Deze “gouden” rivier stroomt vanuit het noorden van Spanje via Portugal, waar ze hem Douro noemen, bij Porto de Atlantische Oceaan in.

Valbuena de Duero ligt in de Spaanse wijnregio Ribera del Duero. Hier wordt al eeuwenlang wijn geproduceerd. Veel wijngaarden in deze regio zijn beplant met Tinta del Pais druiven, de lokale variant van Tempranillo. Hiervan worden fraaie wijnen gemaakt zoals deze Platea Crianza.

De voor deze wijn gebruikte druiven zijn na de vergisting ruim twaalf maanden gerijpt in houten vaten. Deels vaten van Frans eikenhout en deels vaten van Amerikaans eikenhout.

Het is een prachtig donkerrood gekleurde wijn. Hij geurt verleidelijk naar rijpe bramen en bessen, naar cassis en zwarte kersen en heeft aangename geuren van koffie en pure chocolade. Hij is mooi vol en stevig van smaak. Met veel fruit, voldoende structuur en een heerlijk zachte finale die lang en prettig blijft hangen.

Een geweldige rode wijn om zo te drinken. En een ideale begeleider van een Spaanse bonenstoof met chorizo, een groente paella of pittige tortilla’s.

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot medio 2024.

€ 14,20 per fles
Platea 12 Ribera del Duero Crianza

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top