Dão O Oenólogo Encruzado
Dão O Oenólogo Encruzado
Dão O Oenólogo Encruzado
Dão O Oenólogo Encruzado
Dão O Oenólogo Encruzado 2016

Casa da Passerella

Dão O Oenólogo Encruzado 2016

17,45

Dão O Oenólogo Encruzado 2016

Producent
Casa da Passerella
Soort wijn
Wit
Wijnland
Portugal , Dão
Druivenras
Encruzado
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 17,45

Een van de vele inheemse druivenrassen van Portugal is Encruzado. Dit onbekende druivenras staat vrijwel uitsluitend in Dão aangeplant. Dankzij het continentale klimaat en de arme granietbodem worden hier topkwaliteit Encruzado druiven geoogst.

De voor deze wijn gebruikte Encruzado druiven zijn met de hand geoogst op de wijngaarden van Casa da Passarella. Wijnmaker Paulo Nunes heeft de druiven na de persing eerst vergist in gebruikte eikenhouten vaten van 600 liter. Hierna is de wijn grotendeels gerijpt in traditionele cementen tanks. Ook werd een klein deel gerijpt in kleine eikenhouten vaten. Tijdens deze rijping is de wijn voortdurend in contact gebleven met de uitgegiste gistcellen. Net voor de botteling is de wijn gefiltreerd en geassembleerd.

Deze O Oenólogo Encruzado is een bijzondere witte wijn. Hij heeft een intens en complex aroma dat veel geuren van gedroogde bloemen, mineralen en rijp fruit bevat. De krachtige smaak is aangenaam droog, heerlijk geurig en fris; en eindigt met een lang aanhoudende afdronk. Een mooie wijn om te schenken bij pasta met zwaardvis, gamberetti marinati of pizza bianca.

Nu perfect op dronk, indien gewenst te bewaren tot medio 2020.

€ 17,45 per fles
Dão O Oenólogo Encruzado

Meer informatie omtrent deze wijn

Robert Parker's WineAdvocate

(27th Apr 2018)

"The 2016 Encruzado O Oenólogo was partly fermented in cement and used barrels and then partly (25%) aged in new French oak, the rest in stainless steel. It comes in at 13% alcohol."

88 points : above average to very good

Decanter

(World Wine Awards 2018)

"Appealing light, lean frame, delicate citrus and floral flavours, fresh dry finish with a bitter touch."

88 points : recommended

Bestellen

U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • MasterCard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

In de Randstad bezorgen we uw bestelling met onze eigen bezorgdienst op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via PostNL bij u bezorgd.

Top