Sélection Michel Gassier Syrah
Sélection Michel Gassier Syrah
Sélection Michel Gassier Syrah
Sélection Michel Gassier Syrah 2014

Château de Nages

Sélection Michel Gassier Syrah 2014

10,80

Sélection Michel Gassier Syrah 2014

Producent
Château de Nages
Soort wijn
Rood
Wijnland
Frankrijk , Côtes du Rhône
Druivenras
Syrah, Viognier
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 10,80

Tussen de Côtes du Rhône en de Languedoc ligt de wijnstreek Costières de Nîmes. Ten zuidwesten van het stadje Nîmes ligt het dorpje Caissargues. Hier liggen de wijngaarden van Michel Gassier. Hij maakt prachtige wijnen op Château de Nages, een idyllisch wijngoed dat al vier generaties lang in de familie is.

De wijngaarden zijn momenteel "en conversion". Dit wil zeggen dat Michel bezig is met het omschakelen van tradtionele wijnbouw naar biologische wijnbouw. De voor deze wijn gebruikte druivenstokken staan aangeplant op een ondergrond van rode klei en keien. Om optimaal rijpe druiven te kunnen oogsten worden onrijpe druiven en overtollige bladeren gedurende de zomer weggesnoeid. Een beproefde methode om optimaal rijpe druiven te kunnen oogsten. Na de handmatige oogst worden de druiven gekneusd en ingeweekt. Hierna wordt het druivensap vergist en ruim twaalf maanden gerijpt op kleine houten vaten van Frans eikenhout.

Overigens wordt deze wijn niet uitsluitend van Syrah druiven gemaakt. Net als elders in de Côte du Rhône wordt er een klein percentage, ongeveer drie procent, Viognier gebruikt. Hierdoor wordt de wijn net een tikkeltje fruitiger en frisser dan wanneer er uitsluitend Syrah druiven waren gebruikt. Deze Sélection Michel Gassier Syrah is dan ook een prachtig paarsrood gekleurde wijn. Verleidelijk geurend naar rijpe bramen, zwarte bessen, verse pruimen en milde kruiden. De ronde, sappige smaak heeft veel souplesse en een aangenaam lange finale. Een prachtige rode wijn om te drinken bij gegrilde vleesgerechten, wild of Hollandse kazen.

Nu op dronk, te bewaren tot medio 2019.

€ 10,80 per fles
Sélection Michel Gassier Syrah

Bestellen

U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • MasterCard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

In de Randstad bezorgen we uw bestelling met onze eigen bezorgdienst op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via PostNL bij u bezorgd.

Top