Château d'Issan
Château d'Issan
Château d'Issan
Château d'Issan
Château d'Issan
Château d'Issan
Château d'Issan

Frankrijk, Bordeaux

Château d'Issan

Château d'Issan

Het sprookjesachtige Château d’Issan ligt in het hart van Margaux. De roerige geschiedenis van dit kasteel gaat terug tot de 12e eeuw. Het huidige kasteel, dat tegenwoordig op de Franse erfgoedlijst staat, is in de 17e eeuw gebouwd.

Door de eeuwen heen hebben de wijnen van Château d’Issan de harten van veel wijnliefhebbers gestolen. Zo werden de wijnen van dit wijnhuis geschonken op de bruiloft van Eleanor en koning Hendrik II van Engeland. Behoorden ze tot de favoriete Bordeaux wijnen van Thomas Jefferson; groot wijnliefhebber en de derde president van de Verenigde Staten. En keizer Frans-Joseph van Oostenrijk vond de wijnen van Château d’Issan simpelweg de beste Bordeaux wijnen die er waren. Niet voor niets hangt zijn motto nog steeds boven de slotpoort en staat het op alle etiketten vermeld: “Regum Mensis Arisque Deorum” wat betekent “Voor de tafel van de Koningen en het altaar van de Goden”.

Naast vele liefhebbers heeft Château d’Issan ook verschillende eigenaren gehad. Sinds 1945 is het in handen van de familie Cruse. Zij hebben de wijngaarden herplant, het kasteel in oude glorie hersteld en maken nog steeds grandioze wijnen op dit schitterende Château.

Kaart Château d'Issan

Wijnen van deze producent

Bestellen

U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Elke bestelling vanaf € 75,- wordt in de Randstad met onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Alle andere bestellingen worden binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top