Château l'Écuyer

Frankrijk, Bordeaux

Château l'Écuyer

Château l'Écuyer

Ten oosten van de stad Bordeaux ligt de beroemde gemeente Pomerol. Vlakbij het gelijknamige dorpje ligt Château l'Écuyer. Een klein wijngoed dat in handen is van de familie Petit. Deze gepassioneerde wijnmakers familie is eveneens eigenaar van het nabij gelegen Château Tournefeuille.

Château l'Écuyer verbouwd drie hectaren wijngaard die over een aantal percelen rondom het Château verspreid liggen. Er zijn ruwweg een tweetal verschillende terroirs te onderscheiden. Enerzijds staan de Merlot druiven aangeplant op een ondergrond van klei en kiezels. Dit hebben vooral de hoger gelegen percelen. De hier geoogste druiven zorgen voor krachtige en complexe druiven.

Het andere deel van de Merlot druiven staat aangeplant op lager gelegen percelen. Deze percelen hebben een ondergrond van klei met een zandlaag erover heen. De hier geoogste druiven hebben meer finesse en elegantie.

De combinatie van deze terroirs zorgt voor een klassieke Pomerol met veel complexiteit, elegantie en zijdezachte smaak.

Kaart Château l'Écuyer

Wijnen van deze producent

Bestellen

U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

In de Randstad bezorgen we uw bestelling met onze eigen bezorgdienst op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst bij u bezorgd.

Top