Château Tournefeuille
Château Tournefeuille
Château Tournefeuille
Château Tournefeuille
Château Tournefeuille
Château Tournefeuille
Château Tournefeuille

Frankrijk, Bordeaux

Château Tournefeuille

Château Tournefeuille

Château Tournefeuille ligt in Lalande-de-Pomerol, net op de grens met bekendere wijngebieden als Pomerol en Saint-Émilion. Dit idyllische wijngoed ligt vlak buiten het dorpje Néac, bovenop een heuvel die uitkijkt op de wijngaarden van roemrijke châteaux als Petrus en La Fleur.

Château Tournefeuille bezit totaal 17 hectare aan wijngaarden die op de heuvel rond het château liggen. De verschillende wijngaarden hebben allemaal een andere samenstelling van terroir en leeftijd. Zo groeit de Merlot druif het beste op de zuidelijk gelegen wijngaarden met veel klei in de bodem en de Cabernet Franc druiven krijgen het beste resultaat op een ondergrond met kiezels en klei. Wat de wijngaarden wel overeen hebben is de hoge ligging. Hierdoor staat er altijd stevige bries die zorgt voor de nodige verkoeling. Tournefeuille dankt ook haar naam aan de constante wind die over de heuvel blaast waarop het Château staat.

In de wijngaard wordt gewerkt met respect voor de natuur. Om optimaal rijpe druiven met voldoende concentratie te oogsten worden de druiven middels een groene oogst uitgedund. Na de handmatige oogst worden de druiven vergist en gerijpt op Franse eikenhouten vaten. Jaarlijks wordt eenderde deel van deze wijnvaten vernieuwd.

Net als op Château l'Écuyer maakt de familie Petit op Château Tourneufeuille een klassieke rode Bordeaux van grote klasse!

Wijnen van deze producent

Bestellen

U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • MasterCard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

In de Randstad bezorgen we uw bestelling met onze eigen bezorgdienst op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via PostNL bij u bezorgd.

Top