Cien y Pico
Cien y Pico
Cien y Pico
Cien y Pico
Cien y Pico
Cien y Pico

Spanje, Castilla - La Mancha

Cien y Pico

Cien y Pico

“Cien y Pico” was het antwoord dat de vrienden Luis Juminez Garcia, Nicola Tuccci, Elena Golakova Brooks en Zar Brooks kregen te horen toen ze begin deze eeuw vroegen hoe oud de wijnranken waren op de wijngaard die ze wilden kopen. “Cien y Pico”, honderd en nog wat jaar. Niet alleen hadden ze nu een geschikte naam voor hun wijnavontuur gevonden, bovenal hadden ze een wijngaard gevonden die beplant was met zeer oude wijnranken. Zogenaamde bush vines, kleine struikjes die los van elkaar op een plateau van kalksteen en rode zandsteen staan aangeplant. Dit plateau ligt in het zuidoosten van Spanje, in de DO Manchuela die vlakbij La Mancha ligt. 

De hoge ligging van de wijngaard op ruim 1000 meter boven het zeeniveau zorgt voor genoeg verkoeling in de avond en nachturen. De extreme droogte, er valt jaarlijks nog geen 300 mm regen, de vele uren zonneschijn en de hoge leeftijd van de wijnranken zorgen ervoor dat hier topkwaliteit Garnacha en Bobal druiven geoogst worden. Hiervan maken Luis, Nicola, Elena en Zar karaktervolle wijnen die je geproefd moet hebben.

Kaart Cien y Pico

Wijnen van deze producent

Bestellen

U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Elke bestelling vanaf € 75,- wordt in de Randstad met onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Alle andere bestellingen worden binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top