Clos Marguerite
Clos Marguerite
Clos Marguerite
Clos Marguerite
Clos Marguerite
Clos Marguerite

Nieuw-Zeeland, Marlborough

Clos Marguerite

Clos Marguerite

Het van oorsprong Belgische echtpaar Jean-Charles en Marguerite van den Hove heeft hun droom waargemaakt. Ze emigreerden naar Nieuw-Zeeland om hier hun eigen wijngoed te beginnen. Dit naar Marguerite vernoemde wijngoed Clos Marguerite is een van de pareltjes in ons assortiment.

Clos Marguerite ligt in Awatere Valley, onderdeel van het bekende Nieuw-Zeelandse wijnbouwgebied Marlborough. Dit droge wijngebied heeft veel zonne-uren (vaak de meeste van heel Nieuw-Zeeland) en een gematigde neerslag (gemiddeld 650mm per jaar). De wijngaard van Clos Marguerite ligt aan de zuidelijke oever van de Awatere River. De bodem bestaat voornamelijk uit grind met diepere grondlagen van kleigesteente en löss. Deze combinatie van klimaat, bodem en druivensoorten is ideaal voor de productie van kwaliteitswijnen!

Op de tien hectare grote wijngaard staan Sauvignon Blanc en Pinot Noir druiven aangeplant. Om te zorgen voor voldoende concurrentie in de bodem, waardoor de druivenwortels hun voeding ook uit de onderste bodemlagen moeten halen, staan er voor Nieuw-Zeelandse begrippen veel druivenstokken per hectare aangeplant. Dit heeft echter ook tot gevolg dat de druiven met een laag rendement en met veel concentratie geoogst kunnen worden. Overigens, deze druiven worden biologisch verbouwd. Zo grazen er bijvoorbeeld schapen in de wijngaard om het onkruid te bestrijden en om de wijngaard organisch te bemesten. Ook het gebruik van bestrijdingsmiddelen wordt zoveel mogelijk vermeden.

In de vinificatiekelder, die middenin de wijngaard ligt, plukt Jean-Charles nog dagelijks de vruchten van zijn klassieke wijnopleiding in Bordeaux en de ervaring die hij bij collega wijnhuizen in Nieuw-Zeeland heeft opgedaan. Hij maakt zijn wijnen op traditionele wijze met een lange schilinweking, temperatuur gecontroleerde gisting en met rijping op de uitgegiste gistcellen. Alles met het doel om prachtige Nieuw-Zeelandse wijnen te maken van absolute topkwaliteit.

Kaart Clos Marguerite

Bestellen

U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Elke bestelling vanaf € 75,- wordt in de Randstad met onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Alle andere bestellingen worden binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top