Cortes de Cima
Cortes de Cima
Cortes de Cima
Cortes de Cima

Portugal, Alentejo

Cortes de Cima

Cortes de Cima

In 1988 meerde het zeilschip Gazelle la Goelette in Portugal aan. Met deze zeilboot was het Deens-Amerikaanse echtpaar Carrie en Hans Jorgensen vanuit hun woonplaats Maleisië naar Portugal gereisd. Een land dat ze nooit meer zouden verlaten.

In het zuiden van Portugal, in het hart van Alentejo, kochten zij Cortes de Cima. Op dit landgoed staan eiken- en kurkbomen (100 hectare), olijfbomen (50 hectare) en druivenstokken (230 hectare) aangeplant.

De wijngaarden van Cortes de Cima zijn deels beplant met typisch Portugese druivenrassen zoals Aragonez, Touriga Nacional en Trincadeira. Daarnaast zijn ze beplant met internationale druivenrassen zoals Cabernet Sauvignon en Syrah. Dit laatste druivenras is overigens het favoriete druivenras van Hans Jorgensen.

In 2008 werd Cortes de Cima uitgebreid met Zambujeira Velha. Dit zijn 40 hectare wijngaard die aan de kust van Alentejo liggen. Dankzij de invloed van de zee is er hier een koeler klimaat dan op het landgoed in het hart van Alentejo. Hierdoor zijn de omstandigheden op Zambujeira Velha ideaal voor de productie van witte druiven als Verdelho, Viognier en Sauvignon Blanc.

Werden de wijnen in het begin nog door Carrie en Hans gemaakt, tegenwoordig staat het team van wijnmakers onder leiding van Hamilton Reis. Hij maakt in de moderne vinificatie kelder van Cortes de Cima plezierige wijnen die uiterst prettig zijn geprijsd.

Kaart Cortes de Cima

Wijnen van deze producent

Bestellen

U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Elke bestelling vanaf € 75,- wordt in de Randstad met onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Alle andere bestellingen worden binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top