Domaine de l'Accent
Domaine de l'Accent
Domaine de l'Accent
Domaine de l'Accent
Domaine de l'Accent
Domaine de l'Accent

Frankrijk, Languedoc

Domaine de l'Accent

Domaine de l'Accent

Middenin de Languedoc, tussen het Centraal Massief en de Middellandse Zee ligt de IGP Mont Baudile. In dit kleine wijngebied, ongeveer veertig kilometer ten noordwesten van Montpellier, ligt Domaine de l’Accent.

Dit kleine, biologisch werkende wijngoed is in handen van Konrad Pixner. Konrad is geboren en getogen in Süd-Tirol. Ook hier maakt hij nog steeds schitterende wijnen bij Bergkellerei Passeier. En sinds 2018 is hij ook de trotse eigenaar van domaine de l’Accent in Arboras.

Een van de wijngaarden van domaine de l’Accent ligt op een kalkhoudend plateau dat bezaaid ligt met stenen. Hierop staan ruim veertig jaar oude Cinsault wijnranken aangeplant waarvan de druiventrossen gebruikt worden voor de verfrissende Accent du Sud rosé.

De andere wijngaard ligt verspreid over een aantal kleine percelen. Deze percelen hebben een steenachtige ondergrond van kalkhoudend kalksteen. Hierop staan vijfentwintig tot veertig jaar oude Grenache en Syrah wijnranken aangeplant. De hier met de hand geoogste druiven worden gebruikt voor de verleidelijke Petit Accent.

Konrad laat de natuur haar werk doen. Schapen lopen tussen de wijnranken en zorgen voor de bemesting en begrazing van de wijngaard. Druiventrossen worden met de hand geoogst en vergist met de van nature op de druiventros aanwezige gisten. Zonder toevoegingen van enzymen of sulfieten tijdens het gisten. Puur natuur dus. En dat proef je!

Kaart Domaine de l'Accent

Wijnen van deze producent

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top