Pouilly-Fuissé Clos Marie
Pouilly-Fuissé Clos Marie
Pouilly-Fuissé Clos Marie 2022

Domaine la Soufrandise

Pouilly-Fuissé Clos Marie 2022

€ 23,55

Pouilly-Fuissé Clos Marie 2022

Producent
Domaine la Soufrandise
Soort wijn
Wit
Wijnland
Frankrijk , Bourgogne
Druivenras
Chardonnay
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 23,55

Één van de meest bekende appellations van Mâconnais, in het zuiden van de Bourgogne, is Pouilly-Fuissé. Hier ligt net ten zuiden van het dorpje Fuissé het familiebedrijf Domaine la Soufrandise. 

De voor deze wijn gebruikte Chardonnay druiven staan aangeplant in de Clos Marie wijngaard. Dit is een ommuurde (Clos) wijngaard die recht tegenover de vinificatiekelder van het domein ligt. De wijnranken staan aangeplant op een ondergrond van kalk en hebben een gemiddelde leeftijd van 20 jaar. Na de handmatige oogst worden de druiven vergist. Hierna volgt een rijping in kleine oude eikenhouten vaten voor zo’n zes maanden.

Het resultaat is een goudgeel gekleurde wijn die intens en complex geurt naar rijp fruit, eikenhout, gerookte amandelen en verse toast. Hij is mooi droog en krachtig van smaak. Met fraai gedoseerd eikenhout, fijn fruit en een fris aanhoudende finale die lang blijft hangen. Het is een ideale begeleider van gebakken zeetong, gegrilde coquilles of gevulde parelhoen. 

Nu op dronk, te bewaren tot medio 2026.

€ 23,55 per fles
Pouilly-Fuissé Clos Marie

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top