Pouilly-Fuissé Vieilles Vignes
Pouilly-Fuissé Vieilles Vignes
Pouilly-Fuissé Vieilles Vignes
Pouilly-Fuissé Vieilles Vignes 2022

Domaine la Soufrandise

Pouilly-Fuissé Vieilles Vignes 2022

€ 26,60

Pouilly-Fuissé Vieilles Vignes 2022

Producent
Domaine la Soufrandise
Soort wijn
Wit
Wijnland
Frankrijk , Bourgogne
Druivenras
Chardonnay
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 26,60

Een klein deel van de wijngaarden van Domaine de la Soufrandise is beplant met oude wijnranken. Dankzij de hoge leeftijd van deze zogenaamde "vieilles vignes" worden hier zeer geconcentreerde Chardonnay druiven geoogst. De druiven worden meteen na de handmatige oogst vergist en deels gerijpt in eikenhouten vaten. Tijdens deze tien maanden durende rijping blijven de uitgegiste gistcellen in contact met de wijn om hem zo nog meer concentratie te geven. 

Op deze klassieke wijze maken Nicolas en Françoise Melin een krachtige Pouilly-Fuissé die een intens en complex aroma heeft dat veel rijp fruit bevat. Daarnaast bevat dit verleidelijke aroma subtiele geuren van eikenhout. De krachtige smaak is mooi droog, heeft een fijne mineraliteit en eindigt met een lange en intense afdronk.

Dit is een bijzonder fraaie witte wijn die met veel gerechten gecombineerd worden. Het is bijvoorbeeld een perfecte begeleider van gevulde parelhoen, gebakken zeetong, gegrilde coquilles of kreeft met Hollandaisesaus.

Nu op dronk, te bewaren tot medio 2026.

€ 26,60 per fles
Pouilly-Fuissé Vieilles Vignes

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top