Domaine Saint-Jacques

Frankrijk, Bourgogne

Domaine Saint-Jacques

Domaine Saint-Jacques

De gemeente Rully, die in de Côte Chalonnaise ligt, wordt geroemd om haar levendige witte en elegante rode wijnen. Dit is ook precies de prettige stijl Bourgogne wijn die Christophe Grandmougin maakt op Domaine Saint-Jacques.

Dit klassieke Bourgogne huis werd in 1955 door de vader van Christophe gekocht. Het domein bestaat uit een vinificatiekelder en ongeveer tien hectare wijngaard waarop voornamelijk Chardonnay en Pinot Noir druiven staan aangeplant. In de wijngaard wordt gewerkt met respect voor de natuur. In feite wordt hier biologisch gewerkt, echter de benodigde certificering is hiervoor nooit aangevraagd.

Het rendement van de wijngaard wordt laag gehouden. Dit komt enerzijds door de leeftijd van de druivenstokken (gemiddeld 40 jaar) en anderzijds omdat er in juni een zogenaamde groene oogst wordt gedaan. Hierbij worden een groot aantal druiventrossen weggeknipt waardoor alleen de allerbeste druiventrossen achterblijven en verder rijpen. Wanneer de druiven optimaal rijp zijn worden ze met de hand geoogst en naar de dertiende eeuwse kelders van Domaine Saint-Jacques gebracht.

Na de vinificatie volgt een traditionele vatrijping op eikenhouten vaten. Domaine Saint-Jacques produceert op ambachtelijke wijze, met veel respect voor de natuur, bijzonder fraaie Bourgogne wijnen!

Kaart Domaine Saint-Jacques

Wijnen van deze producent

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top