Domaine Vincent Bouzerau

Frankrijk, Bourgogne

Domaine Vincent Bouzerau

Domaine Vincent Bouzerau

Het beroemde dorp Meursault ligt een kleine zes kilometer ten zuiden van de stad Beaune in de Bourgogne. Aan de Rue Mazeray in Meursault vinden we de vinificatiekelder van Vincent Bouzereau.  Vincent doet zijn werk gedurende het hele jaar met veel passie. Zoals Vincent zegt: ‘Een jaar van wijnmaken is een volle route om te volbrengen.’ 

De wijngaarden van zijn eeuwenoude familiebedrijf zijn ongeveer 11 hectare groot. Net als elders in de Bourgogne liggen deze wijngaarden versnipperd over een groot aantal kleine percelen. Alleen in het dorp Meursault bezit Vincent al twintig verschillende percelen. Maar Vincent's wijngaarden liggen ook in dorpjes als Volnay, Monthélie en Puligny-Montrachet.

De bodem van deze wijngaarden bestaat uit kalksteen. De wijngaarden zijn voornamelijk beplant met Chardonnay wijnranken. Daarnaast bezit Vincent enkele percelen waar wat Pinot Noir en Aligoté wijnranken op staan.

Alle druiven worden met de hand geoogst en vergist met de van nature op de druiventros aanwezige gisten. De wijnen worden niet of nauwelijk gefiltreerd en altijd gerijpt in vaten van Frans eikenhout. Op deze ambachtelijke wijze maakt Vincent heerlijke wijnen.

Kaart Domaine Vincent Bouzerau

Wijnen van deze producent

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top