Domaine Vincent Bouzerau

Frankrijk, Bourgogne

Domaine Vincent Bouzerau

Domaine Vincent Bouzerau

Het beroemde dorp Meursault ligt een kleine zes kilometer ten zuiden van de stad Beaune in de Bourgogne. Aan de Rue Mazeray in Meursault vinden we de vinificatiekelder van Vincent Bouzereau.

De wijngaarden van dit oude familiebedrijf zijn ongeveer 11 hectare groot. Net als elders in de Bourgogne liggen deze wijngaarden versnipperd over een groot aantal kleine percelen. Alleen in het dorp Meursault bezit Vincent al twintig verschillende percelen. Maar Vincent's wijngaarden liggen ook in dorpjes als Volnay, Monthélie en Puligny-Montrachet.

De druivenstokken staan aangeplant op bodems die voornamelijk uit kalksteen bestaan. Behalve Chardonnay druiven heeft Vincent ook Pinot Noir en wat Aligoté druiven aangeplant staan.

De vinificatiekelder werd in 2006 gedeeltelijk vernieuwd en uitgebreid met een nieuw gedeelte. Overigens, het grootste gedeelte van deze kelder is gevuld met houten vaten. Want vrijwel alle wijnen van die Vincent produceert worden gerijpt op eikenhouten vaten.

Domaine Vincent Bouzerau is een klassiek familiebedrijf waar met veel enthousiasme en vakmanschap, heerlijke wijnen gemaakt worden.

Kaart Domaine Vincent Bouzerau

Bestellen

U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

In de Randstad bezorgen we uw bestelling met onze eigen bezorgdienst op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst bij u bezorgd.

Top