Dule Cannonau di Sardegna
Dule Cannonau di Sardegna
Dule Cannonau di Sardegna
Dule Cannonau di Sardegna 2016

Gabbas

Dule Cannonau di Sardegna 2016

21,20

Dule Cannonau di Sardegna 2016

Producent
Gabbas
Soort wijn
Rood
Wijnland
Italië , Sardinië
Druivenras
Cannonau
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 21,20

In het hart van Sardinië ligt Azienda Agricola Gabbas. Dit wijngoed van Giuseppe Gabbas wordt gerekend tot de beste producenten van het eiland. Giuseppe wordt geroemd om zijn karaktervolle wijnen die hij van het autochtone druivenras Cannonau di Sardegna maakt. Dit druivenras is verwant aan het Spaanse druivenras Garnacha en is in de 14e Eeuw vanuit Spanje in Sardinië terechtgekomen.

Deze Dule is gemaakt van druiven die op de gelijknamige wijngaard met de hand zijn geoogst. De druivenstokken zijn ruim 40 jaar oud en staan aangeplant op een arme ondergrond van graniet. Het aantal druiventrossen dat per druivenstok geoogst wordt is erg laag. De kwaliteit van de geoogste druiventrossen is daarentegen bijzonder hoog. Niet alleen zijn de druiven optimaal rijp ook zijn ze bijzonder geconcentreerd van smaak.

Na de handmatige oogst zijn de druiven gekneusd en vergist. Hierna is de wijn twaalf maanden gerijpt op kleine houten vaten van Frans eikenhout. Het is een prachtig helderrood gekleurde wijn geworden met een intens en complex aroma. Dit bevat fraaie tonen van rijp rood fruit, eikenhout, koffie en cacao. De geurige smaak is heerlijk sappig en vol, heeft een aangename frisheid en eindigt met een lang aanhoudende afdronk.

Deze heerlijke rode wijn is een perfecte begeleider van Sardijnse worst, speenvarken van het spit of geroosterde groene asperges met Parmezaanse kaas.

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot begin 2024.

€ 21,20 per fles
Dule Cannonau di Sardegna

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top