Alto Adige Pinot Bianco
Alto Adige Pinot Bianco
Alto Adige Pinot Bianco
Alto Adige Pinot Bianco
Alto Adige Pinot Bianco 2021

H. Lun

Alto Adige Pinot Bianco 2021

€ 14,20

Alto Adige Pinot Bianco 2021

Producent
H. Lun
Soort wijn
Wit
Wijnland
Italië , Alto Adige
Druivenras
Pinot Bianco
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 14,20

In de Noord-Italiaanse wijnregio Alto-Adige, die ook wel Süd-Tirol wordt genoemd, ligt Kellerei H. Lun. Dit wijnhuis is een van de oudste producenten van de regio en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1840.

Op de uitlopers van de Alpen staan verschillende druivenrassen aangeplant, zoals Pinot Bianco. Dit is de Italiaanse benaming voor Pinot Blanc. Een druivenras dat tot het einde van de negentiende eeuw vaak werd verward met Chardonnay. Daardoor werd dit druivenras vroeger vaak ten onrechte Chardonnet Pinot Blanc of Pinot Blanc Chardonnet genoemd. Pas tijdens de wijnbouwtentoonstelling van Lyon in 1872 werd het verschil tussen Chardonnay en Pinot Blanc officieel vastgelegd.

De voor deze wijn gebruikte Pinot Bianco druiven zijn afkomstig uit wijngaarden die bij Caldaro (Kaltern) liggen. Deze plaats ligt vlakbij het gelijknamige meer, ten zuiden van Bolzano (Bozen). Meteen na de handmatige oogst zijn de druiven geperst en vergist. Dit gebeurt uitsluitend in stalen tanks en op lage temperatuur om de frisheid en fruitigheid van de Pinot Bianco druif optimaal te behouden.

Deze plezierige witte wijn heeft hierdoor een verleidelijk aroma dat veel geuren bevat van bloesem, verse bloemen en wit fruit. Hij is aangenaam mild en vriendelijk van smaak. Met veel fruit, voldoende frisheid en een vrolijke finale die lang en prettig blijft hangen.

Het is een heerlijke witte wijn om als aperitief te schenken. Zeker als er wat bruschetta of antipasti bij geserveerd worden. Daarnaast is het een perfecte begeleider van citroenrisotto of kaasfondue. En in het seizoen is het simpelweg de ideale begeleider van asperges.

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot medio 2024.

€ 14,20 per fles
Alto Adige Pinot Bianco

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top