Bouzeron les Clous
Bouzeron les Clous
Bouzeron les Clous
Bouzeron les Clous 2020

Les Champs de Thémis

Bouzeron les Clous 2020

20,95

Bouzeron les Clous 2020

Producent
Les Champs de Thémis
Soort wijn
Wit
Wijnland
Frankrijk , Bourgogne
Druivenras
Aligoté
Wijnbouw
Biologisch
Prijs per fles
€ 20,95

Wereldberoemd is de Bourgogne voor de schitterende Chardonnay wijnen die er vandaan komen. Er staat echter nog een ander wit druivenras aangeplant dat vele malen minder bekend is: Aligoté. Ook hiervan worden schitterende wijnen gemaakt. Met name het dorp Bouzeron, dat iets ten noorden van Rully ligt, wordt geroemd om haar Aligoté wijnen. Het is zelfs het enige dorp in de Bourgogne waar de Aligoté haar eigen appellation heeft.

Aan de Rue des Dames in Bouzeron ligt Les Champs de Thémis. Een klein, ambachtelijk wijnhuis dat in handen is van Xavier Moissenet. Deze enthousiaste wijnboer maakt van biologisch verbouwde Aligoté druiven deze heerlijke Bouzeron les Clous.

De druiven zijn met de hand geoogst van ruim veertig jaar oude wijnranken. Deze wijnranken staan aangeplant op een ondergrond van kalk en mergel. Na de oogst zijn de druiven vergist en deels gerijpt in eikenhouten vaten.

Hierdoor geurt deze verleidelijke witte wijn aangenaam naar rijp fruit en fraai eikenhout. De smaak is mooi droog, zuiver, geconcentreerd en rond. Met een fijne mineraliteit en een fris aanhoudende afdronk die lang blijft hangen. 

Het is een heerlijke witte wijn om te schenken bij schaal- en schelpdieren zoals platte Zeeuwse oesters of gebakken coquilles. Ook is het een ideale begeleider van gerechten met kaas zoals raclette of tartiflette.

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot medio 2024

€ 20,95 per fles
Bouzeron les Clous

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top