Marquès de Murrieta

Spanje, Rioja

Marquès de Murrieta

Marquès de Murrieta

Nabij het stadje Logrono, in de klassieke wijnregio Rioja Alta, liggen de wijngaarden van het beroemde wijnhuis Marquès de Murrieta. Dit in 1852 door Luciano Marquesado de Murrieta opgerichte wijnhuis wordt al vanaf de eerste datum van oprichting gerekend tot de internationale top. 

In 1911 overleed Luciano zonder erfgenamen. Zodoende ging het wijnhuis over naar zijn neef Julián Olivares, die de hoge kwaliteit waar zijn oom zo voor stond, tot zijn dood in 1977 heeft bewaakt.

Omdat ook Julián geen erfgenamen had werd het wijnhuis verkocht aan Vicente Cebrián Sagarigga, graaf van Creixell. Hij investeerde enorm in het wijnhuis en wijngaarden met als doel de hoge kwaliteit te behouden en waar mogelijk zelfs te verbeteren. Een project dat momenteel wordt voortgezet door zijn zoon Vicente Dalmau, zijn dochter Cristina en de energieke technisch directeur Maria Vargas.

Het ruim 300 hectare grote wijngoed ligt rondom Logrono. De wijngaarden zijn voornamelijk beplant met Tempranillo (75%) druiven. Daarnaast zijn er ook Cabernet Sauvignon, Mazuelo, Gracioano (Monastrell) en Viura druiven aangeplant.

Naast de klassieke huisstijl in wit en rood maakt Marquès de Murrieta wellicht de meest beroemde en maatgevende wijn uit de Rioja streek, namelijk de Gran Reserva Castillo Ygay. Ook wordt er de moderne super cuvée Dalmau gemaakt van de druiven die op de oudste wijngaarden worden geoogst.

Dankzij de hoge kwaliteit van deze wijnen wordt Marquès de Murrieta terecht nog steeds gerekend tot de absolute wereldtop!

 

 

Kaart Marquès de Murrieta

Wijnen van deze producent

Bestellen

U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • MasterCard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

In de Randstad bezorgen we uw bestelling met onze eigen bezorgdienst op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via PostNL bij u bezorgd.

Top