Regieterre Catarratto
Regieterre Catarratto
Regieterre Catarratto 2017

Musita

Regieterre Catarratto 2017

8,90

Regieterre Catarratto 2017

Producent
Musita
Soort wijn
Wit
Wijnland
Italië , Sicilië
Druivenras
Catarratto
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 8,90

Catarratto is een typisch Siciliaanse druif. Op heel Sicilië staat hij aangeplant. Vaak worden er makkelijk drinkbare wijnen van gemaakt. Maar in handen van een goede wijnmaker kunnen er karaktervolle wijnen van deze druif gemaakt worden.

Een fraai voorbeeld hiervan is deze Regieterre Catarratto. De Catarratto druivenstokken staan aangeplant in het westen van Sicilië op de Baronia wijngaard. Dankzij de hoge ligging van de wijngaard (350-400 meter), het gunstige klimaat en de kalkrijke ondergrond worden hier geconcentreerde Catarratto druiven geoogst.

Na de handmatige oogst worden de druiven geperst en ruim 24 uur samen met de schilletjes van de druif geweekt. Hierna wordt het druivensap op lage temperatuur vergist en wordt de jonge wijn nog vijf maanden op de tank gerijpt. Tijdens deze rijping blijft de wijn in contact met de uitgegiste gistcellen om hem zo nog meer complexiteit te geven.

Hierdoor geurt deze Regieterre Catarratto intens naar Granny Smith appeltjes met een subtiele nuance van citrus. De droge, frisse smaak heeft een krachtig aanhoudende afdronk. Niet alleen een lekkere wijn om zo te drinken, ook een perfecte begeleider van gegrilde sardientjes, tagliatelle met scampi’s en rode peper of een courgette salade met hazelnoot.

Nu op dronk, tot begin 2020 te bewaren.

€ 8,90 per fles
Regieterre Catarratto

Bestellen

U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • MasterCard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

In de Randstad bezorgen we uw bestelling met onze eigen bezorgdienst op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via PostNL bij u bezorgd.

Top