Paço dos Cunhas

Portugal, Dão

Paço dos Cunhas

Paço dos Cunhas

De quinta Paço dos Cunhas de Santar in de Dão maakt deel uit van een groot wijnbedrijf dat bezittingen heeft in heel Portugal. Op de 17e-eeuwse quinta wordt echter al eeuwen wijn gemaakt; de gebouwen werden enige jaren geleden geheel toegerust voor de 21ste eeuw, met moderne apparatuur en architectuur. Wijntoerisme staat er bovendien hoog in het vaandel: bezoekers worden uitgenodigd Paço dos Cunhas in het dorp Santar te bezoeken en er kennis te komen maken met de krachtige wijnen van het gebied. Liefhebbers kunnen de wijngaarden bezoeken, de kelders in, proeverijen bijwonen en cursussen volgen. Een wijnbar en restaurant maken ook deel uit van het historische gebouwencomplex.

De Dão is een gebied in Noord-Portugal dat traditioneel krachtige rode wijnen levert. Er groeien diverse inheemse druivenrassen, waarvan de portdruiven Touriga Nacional en Tinta Roriz de bekendste zijn. Het heuvelachtige terrein is ruig, omgeven door bergen, en de wijngaarden liggen er vaak verstopt in de plooien van het land tussen de dennenbossen. De bodems zijn er arm en bevatten veel graniet.

Kaart Paço dos Cunhas

Wijnen van deze producent

Bestellen

U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • MasterCard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

In de Randstad bezorgen we uw bestelling met onze eigen bezorgdienst op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via PostNL bij u bezorgd.

Top