Poggio Trevvalle
Poggio Trevvalle
Poggio Trevvalle
Poggio Trevvalle
Poggio Trevvalle

Italië, Toscane

Poggio Trevvalle

Poggio Trevvalle

Een van de onbekendere DOCG wijnen uit Toscane is Morellino di Scansano. Dit kleine wijngebied ligt in het zuidwesten van Toscane, in het hart van de kuststreek Maremma. Een van de belangrijkste steden van Maremma is Grosseto. Op een steenworp afstand van deze stad ligt Poggio Trevvalle. 

Dit biologisch werkende wijngoed is eigendom van Umberto en Bernardo Valle. Direct rondom het wijngoed liggen de wijngaarden. Ruim veertien hectare in totaal. Deze zijn voor het overgrote deel, ruim 85%, beplant met Sangiovese druiven. Voor het overige deel zijn ze beplant met Alicante, Cabernet Sauvignon en Merlot.

De druivenstokken staan aangeplant volgens het Cordon de Royat systeem. Deze manier van druivenstokken leiden is ontwikkeld op de Franse landbouwschool Royat. Het komt er kort gezegd op neer dat de wijnstok kort gesnoeid wordt en dat de takken horizontaal geleid worden. 

Net als in de wijngaard wordt ook in de wijnkelder biologisch gewerkt. Dit alles met als doel om plezierige wijnen van topkwaliteit te maken.

Kaart Poggio Trevvalle

Bestellen

U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • MasterCard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

In de Randstad bezorgen we uw bestelling met onze eigen bezorgdienst op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via PostNL bij u bezorgd.

Top