Amarone Il Fornetto
Amarone Il Fornetto
Amarone Il Fornetto 2012

Stefano Accordini

Amarone Il Fornetto 2012

84,60

Amarone Il Fornetto 2012

Producent
Stefano Accordini
Soort wijn
Rood
Wijnland
Italië , Veneto
Druivenras
Corvina Veronese, Corvinone
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 84,60

De Amarone "Il Fornetto" is een bijzondere wijn die komt van een aparte, gelijknamige wijngaard van Stefano Accordini. Hier staan alleen de inheemse Corvina Veronese (75%) en Corvinone (25%) druiven aangeplant. Na de handmatige oogst worden alleen de beste druiven gebruikt om nog 140 dagen in te laten drogen op traditionele droogzolders. Hierdoor neemt de concentratie van de most extreem toe. Na de langzame vergisting rijpt deze geconcentreerde wijn nog 36 maanden in kleine houten vaten van Franse origine. Vervolgens blijft de wijn 12 maanden op de fles in de wijnkelder liggen om te stabiliseren.

Deze complexe Amarone is zeer geschikt om van te genieten bij bijzondere gelegenheden. Het is een diep, bijna zwart gekleurde wijn met een bijzonder intens aroma van krenten en pruimen met subtiele tonen van leer en tabak. De geconcentreerde smaak is niet alleen complex en krachtig, maar ook heerlijk zacht en verfijnd. De afdronk is lang en krachtig. Een wijn die vraagt om mooie gerechten met een krachtige smaak, zoals ree in rode portsaus of bij pittige kazen zoals Olde Remeker en Gorgonzola Picante.

Nu op dronk, met gemak tot 2024 te bewaren.

€ 84,60 per fles
Amarone Il Fornetto

Bestellen

U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

In de Randstad bezorgen we uw bestelling met onze eigen bezorgdienst op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst bij u bezorgd.

Top