Abruzzo Pecorino
Abruzzo Pecorino
Abruzzo Pecorino
Abruzzo Pecorino
Abruzzo Pecorino 2021

Tenuta Terraviva

Abruzzo Pecorino 2021

12,95

Abruzzo Pecorino 2021

Producent
Tenuta Terraviva
Soort wijn
Wit
Wijnland
Italië , Abruzzen
Druivenras
Pecorino
Wijnbouw
Biologisch
Prijs per fles
€ 12,95

In het noorden van de Italiaanse wijnstreek Abruzzen, direct aan de kust van de Adriatische zee, liggen de wijngaarden van Tenuta Terraviva. In deze wijngaarden, die uitsluitend met autochtone druivenrassen zijn beplant, wordt biologisch gewerkt.

De voor deze wijn gebruikte biologische Pecorino druiven zijn met de hand geoogst. Meteen na de oogst zijn de druiven vergist met de van nature op de druiventros aanwezige gisten. Tijdens deze gisting mocht de natuur haar werk doen en zijn er dus geen sulfieten of enzymen toegevoegd. Vervolgens is de wijn ongeveer zes maanden gerijpt. Deels in stalen tanks en deels in tanks van beton. Tijdens deze gisting is de wijn in contact gebleven met de uitgegiste gistcellen om hem meer kleur, geur en smaak te geven.

Deze natuurwijn is hierdoor prachtig strogeel van kleur. Het aangename aroma bevat veel geuren van rijp fruit, gedroogde bloemen en wat tutti frutti. Hij is vol, geurig en sappig van smaak. Met veel fruit, spanning en frisheid. De plezierige afdronk blijft lang en prettig hangen.

Het is een originele witte wijn om te schenken bij een salade met Hollandse geitenkaas, een saffraanrisotto met kokkels of bij een pannetje mosselen met frites.

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot medio 2024.

€ 12,95 per fles
Abruzzo Pecorino

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top