Altesse
Altesse
Altesse 2019

Thierry Tissot

Altesse 2019

16,30

Altesse 2019

Producent
Thierry Tissot
Soort wijn
Wit
Wijnland
Frankrijk , Savoie
Druivenras
Altesse
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 16,30

In het bergrijke oosten van Frankrijk, tegen de grens van Zwitserland, ligt het kleine wijngebied Coteaux de l’Ain. In het dorpje Vaux-en-Bugey ligt het wijngoed van de familie Tissot. Thierry en Céline Tissot bezitten ongeveer drie hectare wijngaard die biologisch bewerkt worden.

Van de lokale Altesse druif maken zij deze verleidelijke witte wijn. De druiven zijn na de handmatige oogst vergist met de van nature op de druiventros aanwezige gisten. Hierna is de wijn zes maanden gerijpt in stalen vaten terwijl hij contact bleef met de uitgegiste gistcellen.

Het is een helder gekleurde witte wijn die een aangenaam aroma heeft. Dit bevat fraaie geuren van rijpe vruchten als appels, peren, perziken en nectarines. De milde smaak is aangenaam verfrissend, bevat veel fruit en eindigt met een plezierige finale die lang en prettig blijft hangen. Het is een heerlijke witte wijn om van te genieten bij een pannetje Zeeuwse mosselen. Ook is het een ideale begeleider van een Zwitserse kaasfondue of een frisse salade met nectarines.

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot medio 2022.

€ 16,30 per fles
Altesse

Bestellen

U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Elke bestelling vanaf € 75,- wordt in de Randstad met onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Alle andere bestellingen worden binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top