Bugey
Bugey
Bugey
Bugey 2020

Thierry Tissot

Bugey 2020

14,40

Bugey 2020

Producent
Thierry Tissot
Soort wijn
Rood
Wijnland
Frankrijk , Savoie
Druivenras
Gamay
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 14,40

Lichtvoetige rode wijn uit Bugey. Dit kleine wijngebied ligt vlakbij de Zwitserse grens in het zuidoosten van Frankrijk, tussen Genève en Lyon. Rondom het kleine dorpje Vaux-en-Bugey liggen de wijngaarden van Thierry en Céline Tissot, inmiddels de vijfde generatie op dit authentieke Franse wijngoed. 

Verspreid over een aantal percelen bezitten zij in totaal ongeveer drie hectare wijngaard. De voor deze wijn gebruikte Gamay druiven zijn afkomstig van ruim 40 jaar oude wijnranken. Deze staan aangeplant op een ondergrond van kalkhoudende klei. 

De druiventrossen zijn met de hand geoogst en zijn vergist met de van nature op de druiventros aanwezige gisten. Vervolgens is de wijn nog zes maanden gerijpt in een stalen tank waarna hij gebotteld is.

Het is een prachtig helderrood gekleurde wijn. Het aardse aroma bevat fijne geuren van vers rood fruit. Hij is lekker fris en fruitig van smaak. Met veel karakter! En met een aangename afdronk die prettig blijft hangen.

Deze verleidelijke rode wijn is ideaal om licht gekoeld te drinken. Zowel bij de maaltijd als daarbuiten. Het is bijvoorbeeld een ideale begeleider van charcuterie, zachte roomkazen of gerechten met rode bietjes. Maar ook bij gegrilde vissen of bij licht gevogelte kan hij uitstekend gedronken worden. 

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot eind 2023.

€ 14,40 per fles
Bugey

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top