Vino Gross
Vino Gross
Vino Gross
Vino Gross

Slovenië, Štajerska Slovenija

Vino Gross

Vino Gross

Al generaties lang verbouwd de familie Gross druiven in de Oostenrijkse wijnregio Stiermarken op hun Weingut Gross. Aan het begin van deze eeuw hebben ze een aantal wijngaarden gekocht die een kleine 60 kilometer ten zuiden van hun traditionele familiewijngoed ligt, over de Oostenrijkse landsgrens, vlakbij het stadje Ptuj, in Slovenië.

Hier, in het dorpje Gorca runt Michael Gross samen met zijn vrouw Maria het nieuw opgerichte Vino Gross. De wijnranken staan op de steile hellingen rondom Gorca aangeplant op een kalkrijke mergel ondergrond. Deze bijzondere ondergrond wordt lokaal Opok genoemd. In de wijngaarden wordt gewerkt met respect voor de natuur. Ondanks dat Vino Gross niet biologisch is gecertificeerd wordt hier nagenoeg biologisch gewerkt. 

Ook in de wijnkelder laten Michael en Maria de natuur haar werk doen. De wijnen worden vergist met de van nature op de druiventros aanwezige gisten. Na deze spontane gisting worden de wijnen gerijpt en vervolgens ongefiltreerd gebotteld.

Michael en Maria maken op deze ambachtelijke wijze gastronomische wijnen met veel karakter!

Kaart Vino Gross

Bestellen

U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Elke bestelling vanaf € 75,- wordt in de Randstad met onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Alle andere bestellingen worden binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top