Colles Sauvignon Blanc
Colles Sauvignon Blanc 2017

Vino Gross

Colles Sauvignon Blanc 2017

24,80

Colles Sauvignon Blanc 2017

Producent
Vino Gross
Soort wijn
Wit
Wijnland
Slovenië , Štajerska Slovenija
Druivenras
Sauvignon Blanc
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 24,80

Complexe witte wijn. Gemaakt van Sauvignon Blanc druiven die op de Colles wijngaard zijn geoogst. Deze wijngaard ligt in het oosten van Slovenië, middenin de wijnregio Štajerska Slovenija. Om precies te zijn ligt de Colles wijngaard net buiten het dorpje Gorca, op een van de meest steile hellingen uit deze omgeving. Deze helling is op het zonnige zuiden gericht en heeft een kalkrijke ondergrond van klei en mergel.

In de wijngaard wordt gewerkt met respect voor de natuur. Hoewel niet biologisch gecertificeerd wordt de Colles wijngaard, net als overigens alle andere wijngaarden van Vino Gross, biologisch bewerkt.

Na de handmatige oogst zijn de Sauvignon Blanc druiven vergist met de van nature op de druiventros aanwezige gisten. Na deze spontane gisting is de wijn twaalf maanden gerijpt in grote oude vaten. Hierna is de wijn nog zes maanden gerijpt in stalen tanks. Vervolgens is de wijn zonder filtratie gebotteld.

Het is een weelderig geurende witte wijn. Met een rijp en rijk Sauvignon aroma. Dit bevat fraaie geuren van rijp fruit en milde kruiden. Hij is mooi vol en sappig van smaak. Aangenaam droog, heerlijk fruitig en zacht. Met fijne zuren en een lang aanhoudende afdronk.

Deze culinaire witte wijn kan bij veel gerechten geschonken worden. Het is bijvoorbeeld een prachtige begeleider van gebakken Sint-Jacobsschelpen of een salade met gegrilde asperges. Ook is het een fraaie begeleider van gegrilde gamba’s met een schuimige Noilly Prat saus.

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot eind 2021.

€ 24,80 per fles
Colles Sauvignon Blanc

Bestellen

U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Elke bestelling vanaf € 75,- wordt in de Randstad met onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Alle andere bestellingen worden binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top