Gorca Furmint
Gorca Furmint
Gorca Furmint 2016

Vino Gross

Gorca Furmint 2016

18,95

Gorca Furmint 2016

Producent
Vino Gross
Soort wijn
Wit
Wijnland
Slovenië , Štajerska Slovenija
Druivenras
Furmint
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 18,95

Furmint is een typisch Oost-Europees druivenras. Met name in Hongarije en Slovenië staat het volop aangeplant. De voor deze wijn gebruikte Furmint druiven zijn geoogst van wijnranken die op steile hellingen rondom Gorca staan aangeplant. Dit dorpje ligt in het oosten van Slovenië, middenin de wijnregio Štajerska Slovenija.

Na de handmatige oogst zijn de druiven vergist met de van nature op de druivenschil aanwezige gistcellen. Na deze spontane gisting is de wijn eerst twaalf maanden gerijpt in grote oude houten vaten en is hij vervolgens nog eens zes maanden gerijpt in roestvrijstalen tanks. Daarna is de wijn zonder filtratie gebotteld.

Het is een verleidelijk geurende witte wijn die in zijn frisse aroma fraaie geuren van wit fruit, groene appeltjes en een subtiel vleugje kruiden heeft zitten. De smaak is mooi droog en fris, heeft fijne zuren en een geurig aanhoudende afdronk.

Deze gastronomische witte wijn kan bij veel gerechten geschonken worden. Het is bijvoorbeeld een fraaie begeleider van ceviche, geroosterde zeebaars of asperges met Hollandaise saus.

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot eind 2020.

€ 18,95 per fles
Gorca Furmint

Bestellen

U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

In de Randstad bezorgen we uw bestelling met onze eigen bezorgdienst op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst bij u bezorgd.

Top