Haloze Blanc
Haloze Blanc
Haloze Blanc
Haloze Blanc 2018

Vino Gross

Haloze Blanc 2018

14,20

Haloze Blanc 2018

Producent
Vino Gross
Soort wijn
Wit
Wijnland
Slovenië , Štajerska Slovenija
Druivenras
Furmint, Sauvignon Blanc, Welschriesling
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 14,20

Prachtige witte wijn uit het oosten van Slovenië. Hier ligt de wijnregio Štajerska Slovenija. En middenin deze wijnregio, op steile hellingen rondom het dorpje Gorca, liggen de wijngaarden van Vino Gross. De wijnranken staan hier aangeplant op kalkrijke mergelgronden en zijn tussen de 10 en 45 jaar oud. Van de hier geoogste Furmint (40%), Sauvignon Blanc (20%) en Laški Rizling (Welschriesling) druiven maken Michael en Maria Gross deze prachtige witte wijn.

Ze hebben de druiven na de handmatige oogst vergist met de van nature op de druiventros aanwezige gistcellen. Deze spontane gisting vond plaats in oude houten vaten waarin de wijn na de gisting ook nog enige tijd is gerijpt.

Het is een uitbundig geurende witte wijn geworden. Met een heerlijk fris en fruitig aroma. Mooi droog en sappig van smaak. Met veel fruit en een milde afdronk. Een originele witte wijn om als aperitief te schenken. En een prachtige begeleider van zomerse gerechten als een frisse Caesar salad of gerookte vis. Bovendien is het in het aspergeseizoen een perfecte begeleider van asperges à la flamande.

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot eind 2021.

€ 14,20 per fles
Haloze Blanc

Bestellen

U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Elke bestelling vanaf € 75,- wordt in de Randstad met onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Alle andere bestellingen worden binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top