Rioja Maturana Tinta
Rioja Maturana Tinta
Rioja Maturana Tinta 2017

Vivanco

Rioja Maturana Tinta 2017

59,95

Rioja Maturana Tinta 2017

Producent
Vivanco
Soort wijn
Rood
Wijnland
Spanje , Rioja
Druivenras
Maturana Tinta
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 59,95

Een van de klassieke druivenrassen voor Rioja is Maturana Tinta. Dit authentieke druivenras, dat oorspronkelijk uit Frankrijk komt en waar het Trousseau wordt genoemd, staat tegenwoordig nauwelijks meer in Rioja aangeplant. Slechts enkele producenten hebben Maturana Tinta nog in hun wijngaarden staan.

Bodegas Vivanco, een gelauwerde Rioja producent in de Rioja Alta, heeft een klein perceel wijngaard waarop Maturana Tinta staat aangeplant. Van de hier met de hand geoogste druiven wordt deze krachtige rode wijn gemaakt. Deze robuuste Rioja is met de grootste zorg gemaakt en uiteraard gerijpt in eikenhouten vaten.

Het is een intens en complex geurende wijn. Met een rijk aroma waar fraaie geuren van rijp en overrijp zwart fruit, milde kruiden, subtiel eikenhout, laurier, koffie, cacao en tabak in zitten. De geurige smaak is lekker stevig en krachtig. En eindigt met een lange afdronk waar een rijpe tannine in zit versmolten. Hierdoor is het een perfecte wijn om te schenken bij stevige vleesgerechten. Zowel wild als rund als varken.

Nu op dronk, indien gewenst te bewaren tot medio 2024.

€ 59,95 per fles
Rioja Maturana Tinta

Bestellen

U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Elke bestelling vanaf € 75,- wordt in de Randstad met onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Alle andere bestellingen worden binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top