Erste Lage Grüner Veltliner Alte Setzen
Erste Lage Grüner Veltliner Alte Setzen
Erste Lage Grüner Veltliner Alte Setzen 2017

Weingut Huber

Erste Lage Grüner Veltliner Alte Setzen 2017

21,50

Erste Lage Grüner Veltliner Alte Setzen 2017

Producent
Weingut Huber
Soort wijn
Wit
Wijnland
Oostenrijk , Traisental
Druivenras
Gruner Veltliner
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 21,50

De kleine Oostenrijkse wijnregio Traisental staat bekend om haar aromatische, kruidige stijl Grüner Veltliner wijnen. Dat is enerzijds te danken aan het gunstige klimaat. Anderzijds is dit het gevolg van de mineraalrijke kalksteen bodem waarop de druivenstokken staan aangeplant. 

Deze Grüner Veltliner Alte Setzen is afkomstig van de beste (Erste Lage) wijngaarden van Weingut Huber. De druivenstokken zijn ruim 60 jaar oud en leveren dus een laag rendement. Hier worden druiven geoogst van hoge kwaliteit en met veel concentratie!

Na de oogst worden de druiven vergist en deels gerijpt in grote houten vaten van Acacia hout en deels gerijpt in stalen tanks. Tijdens deze vijf maanden durende rijping zijn de uitgegiste gistcellen door de vaten en tanks heen geroerd. Hierdoor krijgt deze Grüner Veltliner nog meer smaak en concentratie.

Het is dan ook een intens en complex geurende witte wijn die in het aroma veel tonen van rijp wit fruit en wat bloesem heeft zitten. De krachtige smaak is mooi vol en droog, heerlijk aromatisch en met een fijne mineraliteit. Hij eindigt met een lange, krachtige finale. Een prachtige witte wijn om te schenken bij een salade met gerookte kip, Fruits de Mer (al dan niet gegratineerd), in boter gebakken coquilles of asperges met Hollandaise saus.

Nu op dronk, maar met gemak tot eind 2021 te bewaren.

€ 21,50 per fles
Erste Lage Grüner Veltliner Alte Setzen

Bestellen

U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • MasterCard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

In de Randstad bezorgen we uw bestelling met onze eigen bezorgdienst op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via PostNL bij u bezorgd.

Top