Schlossberg Riesling
Schlossberg Riesling
Schlossberg Riesling
Schlossberg Riesling
Schlossberg Riesling 2017

Weingut Thorle

Schlossberg Riesling 2017

28,70

Schlossberg Riesling 2017

Producent
Weingut Thorle
Soort wijn
Wit
Wijnland
Duitsland , Rheinhessen
Druivenras
Riesling
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 28,70

De Schlossberg, die ten noordwesten van Saulheim ligt, behoort tot de beste wijngaarden van Weingut Thorle. De gunstige westelijke ligging van de wijngaard, op een hoogte van 170 tot 235 meter, met diepe bodemlagen van klei- en kalksteen, een uniek microklimaat en een lage opbrengst van 30 hectoliter per hectare, zorgt voor een verbazingwekkende hoge kwaliteit Riesling druiven.

Deze druiven worden na de handmatige oogst zachtjes geperst en ruim 36 uur geweekt. Hierna wordt het druivensap vergist met de van nature op de druiventros aanwezige gisten. Deze gisting vindt deels plaats in stalen tanks en deels in traditionele houten vaten. Na de gisting wordt de wijn nog ruim zes maanden gerijpt terwijl hij in contact blijft met de uitgegiste gistcellen.

Het kan dan ook niet anders dat deze Schlossberg Riesling een bijzondere witte wijn is. Met een intens en complex aroma dat fraaie geuren van rijp wit fruit en verse bloemen bevat. De verfijnde smaak is aangenaam droog, mooi fris, heeft een fijne mineraliteit en een eindeloos lange afdronk die prettig blijft hangen.

Het is een gastronomische witte wijn die bij veel gerechten geschonken kan worden. Bijvoorbeeld bij een millefeuille van groenten, gebakken zeetong of Fruits de Mer.

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot eind 2022.  

€ 28,70 per fles
Schlossberg Riesling

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top