Squinzano
Squinzano
Squinzano
Squinzano
Squinzano
Squinzano 2020

Cantine Due Palme

Squinzano 2020

€ 8,85

Squinzano 2020

Producent
Cantine Due Palme
Soort wijn
Rood
Wijnland
Italië , Apulië
Druivenras
Malvasia, Negroamaro
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 8,85

In de Zuid-Italiaanse wijnstreek Puglia ligt de coöperatie Cantine Due Palme. Deze rode wijn komt uit de DOP Squinzano dat in het hart van Salento ligt. DOP staat voor Denominazione di Origine Protetta. Dit is een herkomstbenaming die in 1992 werd geïntroduceerd in de Italiaanse wet. De DOP Squinzano is vernoemd naar het gelijknamige stadje dat tussen de steden Brindisi en Lecce ligt. Vermoedelijk is de plaats Squinzano in 190 v.Chr. gesticht door de Romeinse staatsman Titus Quinctius Flamininus. 

Deze Squinzano wordt gemaakt van Negroamaro (85%) en Malvasia Nera druiven. Deze druiven staan aangeplant op een ondergrond die rijk is aan grind en mineralen. Na de oogst in september wordt de wijn vergist en vervolgens gerijpt in houten vaten van Frans eiken voor zes maanden. 

Het is een typisch Zuid-Italiaanse wijn. Prachtig donkerrood van kleur en aangenaam geurend naar rijp en overrijp fruit. De volle en ronde smaak is lekker zwoel en sappig. De geurige finale blijft lang en prettig hangen. Hierdoor is het een heerlijke rode wijn om zo te drinken. Ook is het een perfecte begeleider van gehaktballetjes in tomatensaus.

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot eind 2024.

€ 8,85 per fles
Squinzano

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top