Een wereldberoemd wijngebied

Bourgogne

Wijn uit Bourgogne

Land
Frankrijk
Bekende stad
Dijon
Beroemde wijnen
Chablis, Meursault, Pouilly-Fuissé

Bourgogne, een van de beroemdste wijngebieden van Frankrijk, kent een rijke geschiedenis. Die gaat terug tot de Romeinse tijd. Het waren immers de Romeinen die de eerste wijnranken in de Bourgogne hebben aangeplant. In de Middeleeuwen kwam de wijnbouw in de Bourgogne op zijn hoogtepunt. Met voornamelijk kloosterordes die wijngaarden verbouwden en wijn maakten in de koele kelders van hun kloosters. De opgedane kennis werd goed gedocumenteerd waardoor de ontwikkeling van Bourgogne wijnen in deze dagen in een stroomversnelling kwam. De Franse revolutie gooide roet in het eten en was het begin van de enorme versnippering van het wijngaardareaal in de Bourgogne.

In het noordwesten van de Bourgogne ligt Chablis, een regio waar dankzij het vele kalksteen in de bodem mineraalrijke witte wijnen vandaan komen. De Côte d’Or ligt in het hart van de Bourgogne. Hier wordt in beroemde dorpen als Meursault, Puligny-Montrachet en Vosne-Romanée schitterende wijnen gemaakt. In het zuiden van de Bourgogne ligt de Mâconnais, waar de bekende Pouilly-Fuissé wijnen vandaan komen en het grote wijnbouwgebied Beaujolais.

Chardonnay en Pinot Noir zijn de meest aangeplante druivenrassen. Het klimaat in de Bourgogne is continentaal met korte zomers en koele winters. Dit maakt het voor de druiven in sommige jaren lastig om optimaal rijp te worden. Daarbij zijn voorjaarsvorst en hagel enkele risico’s waar wijnmakers rekening mee dienen te houden. Desalniettemin behoren de wijnen uit de Bourgogne tot de top van de wereld.

Bourgogne (21 items)


Soort wijn


Wijngebied


Prijs


Wijnbouw


Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top