Een plezierig wijngebied

Veneto

Wijn uit Veneto

Land
Italië
Bekende stad
Verona
Beroemde wijnen
Soave, Valpolicella, Bardolino, Prosecco, Custoza

Veneto is een bekende wijnregio die zich grofweg uitstrekt van de oostelijke laagvlakte tot Friuli Venezia Giulia in het noorden van Italië. Veneto wordt in het westen door het Gardameer gescheiden van Lombardije. Het gebied omvat bekende steden als Verona, Venetië en Padua. 

Omdat Veneto zich zo uitstrekt zijn er veel factoren die invloed hebben op het klimaat. Zo zijn het de Dolomieten die beschermen tegen regen en wind. Het Gardameer zorgt weer voor verkoeling, wat een uitstekend klimaat biedt voor de productie van witte druiven.

Vrijwel elk Italiaans wijngebied kent een rijke historie. Nog ver voor de start van onze jaartelling werden in Veneto druivenranken gecultiveerd. Toentertijd werden de druiven geteeld om te eten. Het waren de Romeinen die voor het eerst krachtige verhalen schreven over de productie van wijnen. Acinatico werd na de Romeinse tijd een beroemde wijn. De zoete wijn wordt ook wel gezien als de voorganger van Recioto di Soave.

Veneto is als sinds jaar en dag een grote speler op de Italiaanse wijnmarkt. Dit heeft niet alleen te maken met de heerschappij van de Romeinen, maar ook zeker met de inheemse wijnstokken. Deze wijnranken doen het ontzettend goed op de bodems in Veneto die worden gekenmerkt door afzettingen vanuit rivieren en vulkanische bodems. Dit in combinatie met het vlakke en glooiende landschap maakt Veneto zo groots. 

In het oosten van de regio staan veel ranken van de Glera druif aangeplant. De Glera druif wordt gebruikt voor de productie van Prosecco. Binnen de regio is plaats voor één gebied met de hoogste kwaliteitsaanduiding, genaamd Valdobbiadene-Conegliano DOCG. 

Natuurlijk staat Veneto ook bekend om de wijnen gemaakt in Soave, Bardolino en Custoza. En de bekendste wijnen uit Veneto zijn natuurlijk de beroemde Valpolicella wijnen.

Veneto (29 items)


Soort wijn


Wijngebied


Prijs


Wijnbouw


Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top