Zonovergoten eiland

Sicilië

Wijn uit Sicilië

Land
Italië
Bekende stad
Palermo
Beroemde wijnen
Nero d'Avola, Inzolia en Caterratto

Dit zonovergoten eiland is het bekendste eiland van Italië.  Niet alleen vanwege de Etna vulkaan, die nog steeds actief is, maar ook vanwege de schitterende wijnen die ervandaan komen. 

Sicilië kent een lange geschiedenis op het gebied van de wijnbouw. Het waren de oude Grieken die er als eerste wijnranken hebben aangeplant. De Feniciërs en later de Romeinen begrepen dat Sicilië een uniek stuk land was. Dat is het nu uiteraard nog steeds!

Het klimaat op het eiland kenmerkt zich in het zuiden door droogte en warmte met veel zonneschijn en af en toe wat regen. De droogte - in samenspel met winden vanuit zee - zorgt ervoor dat de druiven optimaal rijp worden en dat schimmels en ziekten nauwelijks voorkomen. Hierdoor zijn de omstandigheden op het grootste deel van het eiland ideaal voor biologische wijnbouw.. In het noordoosten van het eiland kan ‘s winters worden geskied op de Etna. Hier liggen de wijngaarden op 800 meter hoogte. Zo is de verscheidenheid in wijnen van Sicilië groot.

De wijnen afkomstig van Sicilië worden geproduceerd van zowel inheemse als internationale druivenrassen. Syrah en Chardonnay als internationale rassen bijvoorbeeld. Ooit naar Sicilië gehaald om te voldoen aan de wereldwijde vraag. Bekende autochtone druivenrassen zijn Nero d’Avola en Inzolia. Deze druivenrassen zijn goed bestand tegen de hoge temperaturen, doen het ontzettend goed op de vulkanische bodem en er worden heerlijke wijnen van gemaakt!

Sicilië (8 items)


Soort wijn


Wijngebied


Prijs


Wijnbouw


Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top