Champagne Brut Tradition
Champagne Brut Tradition
Champagne Brut Tradition
Champagne Brut Tradition
Champagne Brut Tradition
Champagne Brut Tradition

De Sousa & fils

Champagne Brut Tradition

€ 46,95

Champagne Brut Tradition

Producent
De Sousa & fils
Soort wijn
Mousserend
Wijnland
Frankrijk , Champagne
Druivenras
Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier
Wijnbouw
Biologisch
Prijs per fles
€ 46,95

In het schilderachtige dorpje Avize, middenin de Côte des Blancs, ligt het Champagnehuis De Sousa & Fils. Al drie generaties lang is de uit Portugal afkomstige familie De Sousa in de Champagne gevestigd. Kleinzoon Eric De Sousa maakt samen met zijn dochter Charlotte deze verfijnde Champagne van 50% Chardonnay, 40% Pinot Noir en 10% Pinot Meunier druiven. 

De voor deze wijn gebruikte druiven zijn geoogst in verschillende wijngaarden die rondom de dorpen Avize, Cramant en Oger liggen en die biodynamisch worden bewerkt. De ondergrond in dit gebied wordt gekenmerkt door krijt en klei. Eric is ervan overtuigd dat door te werken volgens de strikte regels van Demeter zowel het karakter van de druif als de bodem beter tot hun recht komt in zijn champagne. 

Ook in de wijnkelder werkt Eric met respect voor de natuur. De eerste gisting vindt plaats met de van nature op de druiventros aanwezige gisten. Vervolgens volgt een tweede gisting in de fles en wordt de champagne nog enkele maanden gerijpt. 

Met als resultaat deze delicaat geurende champagne die in zijn verfijnde aroma fraaie geuren van rijp wit fruit en brioche brood heeft zitten. Hij is mooi droog en fris van smaak. Met een fijne mousse en een heerlijk frisse finale die lang en prettig blijft hangen. Een feestelijk aperitief! En een fraaie begeleider van toast met huisgerookte zalm, tartaar van coquilles, crostini’s met kaviaar of sushi en sashimi.

Nu op dronk, tot eind 2026 te bewaren.

€ 46,95 per fles
Champagne Brut Tradition

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top