De Sousa & fils
De Sousa & fils
De Sousa & fils
De Sousa & fils
De Sousa & fils

Frankrijk, Champagne

De Sousa & fils

De Sousa & fils

Het biologisch werkende Champagnehuis De Sousa & Fils ligt in Avize. In dit pittoreske dorpje, dat een 40 kilometer ten zuiden van Reims ligt, woont de familie De Sousa al drie generaties lang. Oorspronkelijk is deze familie afkomstig uit Portugal maar na de Eerste Wereldoorlog bleef Manuel, de opa van Eric, achter in Avize.

Het was de vader van Eric, Antoine die de eerste wijngaarden kocht en in 1949 begon met het maken van Champagne. In 1986 nam Eric dit bedrijf van zijn vader over en breidde het langzaam uit naar de huidige 11 hectare. Samen met zijn dochter Charlotte maakt hij hier schitterende Champagnes.

De biologisch bewerkte wijngaarden zijn verdeeld over een veertigtal verschillende percelen. Deze liggen in de beste delen van de Côte des Blancs, rondom de dorpen Avize, Cramant en Oger. Het overgrote merendeel van deze percelen heeft de Grand Cru Status. Ook is ruim driekwart beplant met oude druivenstokken die veertig jaar of ouder zijn. Dankzij de hoge leeftijd van deze druivenstokken krijgen de Champagnes van De Sousa hun complexe smaak.   

De druiven worden handmatig geoogst en per perceel gevinifieerd. Ook in de wijnkelder laat Eric de natuur zijn werk doen. De eerste gisting vindt bijvoorbeeld plaats met de natuurlijke, op de druif aanwezige gistcellen. Hierna volgt een tweede gisting en lange rijping op fles. 

Op deze ambachtelijke wijze maakt Eric prachtige Champagnes die tot de wereldtop behoren.

Kaart De Sousa & fils

Bestellen

U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

In de Randstad bezorgen we uw bestelling met onze eigen bezorgdienst op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst bij u bezorgd.

Top