Grüner Veltliner Obere Steigen
Grüner Veltliner Obere Steigen
Grüner Veltliner Obere Steigen 2023

Weingut Huber

Grüner Veltliner Obere Steigen 2023

€ 15,40

Grüner Veltliner Obere Steigen 2023

Producent
Weingut Huber
Soort wijn
Wit
Wijnland
Oostenrijk , Traisental
Druivenras
Gruner Veltliner
Wijnbouw
Biologisch
Prijs per fles
€ 15,40

Verfrissende witte wijn uit het Traisental. Deze kleine Oostenrijkse wijnregio ligt ten westen van Wenen. De voor deze wijn gebruikte Grüner Veltliner druiven zijn verbouwd op de Obere Steigen wijngaard. Deze wijngaard heeft een kalkrijke bodem en is beplant met 25 tot 50 jaar oude wijnranken.

De druiventrossen zijn met de hand geoogst. Hierna zijn ze naar de wijnkelder van Markus Huber getransporteerd. Hij heeft de druiven eerst zachtjes geperst en een uurtje of acht samen met de schilletjes laten weken. Hierna heeft hij het druivensap op lage temperatuur vergist. Vervolgens is de wijn nog vier maanden gerijpt in stalen tanks terwijl hij in contact bleef met de uitgegiste gistcellen. 

Hierdoor heeft deze loepzuivere witte wijn een pittig aroma dat uitbundig naar rijp wit fruit geurt. De volle en ronde smaak heeft een fijne mineraliteit, is mooi droog en vooral heerlijk fris! De plezierige afdronk blijft lang en prettig hangen.

Dit is een heerlijke witte wijn om als aperitief te schenken! En het is een fraaie begeleider van gepocheerde visgerechten, frisse salades of pittige gerechten uit de Aziatische keuken.

Nu mooi op dronk, indien gewenst tot medio 2026 te bewaren. 

€ 15,40 per fles
Grüner Veltliner Obere Steigen

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top