Weissburgunder
Weissburgunder
Weissburgunder
Weissburgunder
Weissburgunder 2022

Reichsrat Von Buhl

Weissburgunder 2022

€ 12,90

Weissburgunder 2022

Producent
Reichsrat Von Buhl
Soort wijn
Wit
Wijnland
Duitsland , Pfalz
Druivenras
Weissburgunder
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 12,90

Deze schitterende witte wijn wordt gemaakt bij Reichsrat Von Buhl. Dit gerenommeerde Duitse wijngoed is gevestigd in het kleine dorpje Deidesheim in de Pfalz. Voor deze wijn worden Weissburgunder druiven gebruikt. Weissburgunder is de Duitse benaming voor Pinot Blanc of Pinot Bianco. Tot de negentiende eeuw werd dit druivenras vaak verward met Chardonnay. Pas in 1872 tijdens de wijnbouwtentoonstelling van Lyon werd het onderscheid tussen de twee druivenrassen officieel erkend.

De voor deze wijn gebruikte druiven zijn afkomstig van bevriende wijnboeren. De wijngaarden van deze boeren liggen in en rondom het dorpje Deidesheim. De ondergrond bestaat hier overwegend uit zandsteen met kalk, löss en klei. 

Het is een verleidelijke witte wijn die veel geuren van rijp wit fruit en verse bloemen in de neus heeft zitten. Hij is aangenaam droog en fris van smaak. Lekker vol en sappig, met veel fruit en een prettig aanhoudende afdronk. 

Een heerlijke witte wijn om zo te drinken. Ook is het een fraaie begeleider van een salade met gerookte forel, een ouderwetse garnalencocktail of een koude courgettesoep.

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot eind 2024.

€ 12,90 per fles
Weissburgunder

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top