Uit het noorden van het Zuider-Eiland

Marlborough

Wijn uit Marlborough

Land
Nieuw-Zeeland
Bekende stad
Blenheim
Beroemde wijnen
Marlborough Sauvignon Blanc, Marlborough Pinot Noir

Al vanaf 1870 staan er wijnranken in Marlborough aangeplant. De grote doorbraak kwam echter pas in de jaren zeventig toen de commerciële wijnbouw een enorme vlucht nam. Inmiddels komt ruim driekwart van alle Nieuw-Zeelandse wijnen uit Marlborough.

In de loop der jaren hebben de wijnboeren in Marlborough zich gespecialiseerd in Sauvignon Blanc. Sauvignons uit deze regio worden geroemd om hun expressieve geur en frisse smaak. 

Een wijnboer in Marlborough moet goed rekening houden met de bodemsoorten waar zijn wijnranken in wortelen. De bodem in Marlborough kent veel verschillende gezichten, van bodems met grind tot bodems met klei.

Het klimaat wordt grotendeels beïnvloed door de Stille Oceaan. Overdag wordt de zon getemperd door de verkoelende Oceaanbries. Ideale omstandigheden dus voor het telen van rijpe druiven die veel geur en smaak bevatten. Hiervan worden expressieve wijnen gemaakt die de moeite van het ontdekken meer dan waard zijn!

Bestellen

U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Elke bestelling vanaf € 75,- wordt in de Randstad met onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Alle andere bestellingen worden binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top