Condrieu les Ravines
Condrieu les Ravines
Condrieu les Ravines 2022

Rémi Niero

Condrieu les Ravines 2022

€ 52,30

Condrieu les Ravines 2022

Producent
Rémi Niero
Soort wijn
Wit
Wijnland
Frankrijk , Côtes du Rhône
Druivenras
Viognier
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 52,30

Uit het meest noordelijke deel van de Rhône-vallei komt Condrieu; een van Frankrijk’s beste witte wijnen. Gemaakt van een druivenras dat in de jaren’60 bijna was uitgeroeid maar dat inmiddels met een ware revival bezig is: Viognier.

Rémi Niero, inmiddels de derde generatie op dit voor Franse begrippen jonge familie wijngoed, is een gepassioneerd wijnmaker. Hij is de trotse bezitter van ruim drie hectare wijngaard in het dorpje Condrieu die uiteraard met Viognier zijn beplant. Van de hier met de hand geoogste druiven maakt hij deze schitterende witte wijn.

De druiventrossen zijn na de oogst geperst, vergist en ruim elf maanden gerijpt. Deels in kleine vaten van Frans eikenhout (ongeveer 40%) en deels in stalen tanks. Met als resultaat deze prachtige Cuvée les Ravines. 

Dit is een intens en complex geurende witte wijn. Met verleidelijke geuren van rijp fruit, gedroogde bloemen, milde kruiden en subtiel eikenhout. De rijke smaak is mooi vol en rond. Aangenaam droog, met veel rijp fruit en milde kruiden. En met een frisse afdronk die lang en prettig blijft hangen.

Het is een heerlijke wijn om bij de maaltijd te schenken. Het is bijvoorbeeld een perfecte begeleider van gevogelte. Ook is hij erg lekker bij een pasta met porcini of bij een kalfsrollade met een romige saus.

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot medio 2027.

€ 52,30 per fles
Condrieu les Ravines

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top