Galets Rouges
Galets Rouges
Galets Rouges
Galets Rouges 2022

Château Mourgues du Grès

Galets Rouges 2022

€ 12,40

Galets Rouges 2022

Producent
Château Mourgues du Grès
Soort wijn
Rood
Wijnland
Frankrijk , Côtes du Rhône
Druivenras
Syrah, Grenache, Marselan
Wijnbouw
Biologisch
Prijs per fles
€ 12,40

De Romeinse stad Nîmes verwierf aan het eind van de renaissance grote faam door de verwerking van wol, dat in de omringende dorpen geproduceerd werd, tot stof. Vanaf de 17e eeuw gingen de weverijen uit Nîmes katoen uit Egypte importeren waarvan een sterke stof met een blauwe kleur gemaakt werd. Tijdens de Amerikaanse Goldrush gebruikte Levi Strauss deze stof uit Nîmes om zijn beroemde spijkerbroeken mee te maken. Door de verbastering in de uitspraak werd deze stof uit Nîmes (“de Nîmes”) al snel Denim genoemd, wat nog steeds de benaming voor spijkerstof is. Tegenwoordig is Nîmes de belangrijkste stad in het dynamische wijngebied Costières de Nîmes. Dit wijngebied ligt in het uiterste zuiden van de Rhône, grenzend aan de Languedoc.

Ongeveer twintig kilometer ten oosten van de stad Nîmes, op het plateau van Beaucaire, ligt Château Mourgues du Grès. Een van de beste wijnhuizen uit deze Zuid-Franse wijnregio. De wijnranken staan hier aangeplant op een zanderige bodem die bezaaid ligt met kiezelstenen en rolkeien (zogenaamde Grès). Van de hier geoogste, biologisch verbouwde Syrah, Grenache en Marselan druiven maakt François Collard deze plezierige Costières de Nîmes Galets Rouges.

Het is een fraai rood gekleurde wijn die verleidelijk geurt naar rijp rood en zwart fruit als cassis, bramen, bessen en zwarte kersen. De geurige, sappige smaak is lekker fruitig en pittig. Een ideale rode wijn om te schenken bij een kruidig vleesgerecht of een hartig groentegerecht.

Deze Galets Rouges is nu perfect op dronk en kan eventueel nog bewaard worden tot eind 2025.

€ 12,40 per fles
Galets Rouges

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top