Dynamische Portugese wijnregio

Alentejo

Wijn uit Alentejo

Land
Portugal
Bekende stad
Lissabon
Beroemde wijnen
Alentejo

Alentejo heeft haar naam te danken aan de ligging ten zuiden van de rivier de Taag. Deze rivier snijdt Portugal in tweeën en verdwijnt ter hoogte van Lissabon in de Atlantische Oceaan. 

Alentejo is een dunbevolkt gebied. Het staat evenals de Spaanse regio Castilla-La Mancha bekend als de graanschuur van Portugal. Daarnaast is Alentejo verantwoordelijk voor een gigantische productie van natuurkurk.

Alentejo is een warme, droge regio met grote verschillen tussen de dag- en nachttemperatuur. De variatie aan bodems is enorm. De betere wijngaarden hebben ondergronden van kalksteen, leisteen of graniet. De alom geprezen wijnen van Herdade do Mouchão komen van wijnranken die in een diepe kleibodem staan aangeplant.

In de afgelopen dertig jaar heeft Alentejo met dank aan het wijnbouwprogramma van de Europese Unie flinke stappen gemaakt. Voorheen werden de druiven geteeld en verkocht aan coöperaties. Tegenwoordig maakt men moderne, toegankelijke wijnen met veel souplesse.

Alentejo (6 items)


Soort wijn


Wijngebied


Prijs


Wijnbouw


Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top