Vom Roten Schiefer
Vom Roten Schiefer
Vom Roten Schiefer
Vom Roten Schiefer
Vom Roten Schiefer 2022

Weingut Clemens Busch

Vom Roten Schiefer 2022

€ 20,20

Vom Roten Schiefer 2022

Producent
Weingut Clemens Busch
Soort wijn
Wit
Wijnland
Duitsland , Moezel
Druivenras
Riesling
Wijnbouw
Biologisch
Prijs per fles
€ 20,20

De naam zegt het al: Vom Roten Schiefer. Oftewel afkomstig van rode leisteen. Want de voor deze wijn gebruikte Riesling druiven zijn geoogst van oude wijnranken die staan aangeplant op een ondergrond van rode leisteen.

Wijnmaker Clemens Busch is een pionier op het gebied van de biologisch dynamische wijnbouw. Veel werk heeft hij in de wijngaard verricht. Hierdoor zijn de rendementen per druivenstok bijzonder laag. Maar de kwaliteit en complexiteit van de hier geoogste druiven is erg hoog.

Na de handmatige oogst heeft Clemens de druiven vergist met de van nature op de druivenschil aanwezige gistcellen. Deze spontane gisting heeft ruim acht maanden geduurd. Een erg lange periode die heeft geresulteerd in een krachtige witte wijn die veel terroir-expressie bezit.

Deze Mosel Riesling Trocken Vom Roten Schiefer heeft een complex Riesling aroma dat verfijnd geurt naar hooi, verse bloemen en rijp wit fruit. De smaak is aangenaam mild, heeft een fijne mineraliteit en een frisse, lang aanhoudende afdronk.

Een gastronomische witte wijn die perfect geschonken kan worden bij een salade met gerookte forel en grapefruit, een schnitzel met citroen en frites of Aziatische gerechten zoals gewokte asperges.

Nu op dronk, met gemak te bewaren tot medio 2027.

€ 20,20 per fles
Vom Roten Schiefer

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top