Château Suduiraut
Château Suduiraut
Château Suduiraut
Château Suduiraut

Frankrijk, Bordeaux

Château Suduiraut

Château Suduiraut

Op een klein uurtje rijden van Bordeaux ligt Preignac. In dit kleine dorp ligt een van de beste producenten van Sauternes: Château Suduiraut. Niet alleen behoort het château tot één van de historische wijngaarden van Sauternes, het heeft ook een rijke ontstaansgeschiedenis. Zo dankt het zijn naam aan het huwelijk van Nicole d’Allard met Léonard de Suduiraut in 1580. Het landgoed was de bruidsschat van Nicole. Hierna werd halverwege de zeventiende eeuw het kasteel geplunderd en in brand gestoken tijdens de opstand La Fronde. Vervolgens werd het herbouwd door de kleinzoon van Léonard, Blaise de Suduiraut. Blaise toverde het château om tot een van de mooiste eigendommen van Bordeaux. De tuin werd ontworpen door André Le Nôtre. Deze tuin- en landschapsarchitect was onder meer verantwoordelijk voor de tuinen van de Zonnekoning in het Paleis van Versailles. 

De wijnregio Bordeaux staat bekend om haar classificaties. De oudste en meest klassieke stamt uit 1855 en werd ingevoerd onder leiding van Napoleon III. Deze classificatie staat bekend als het Grand Cru Classé systeem. Het is een rangschikking van de beste wijnhuizen in de Bordeaux op basis van de reputatie die het château in dat jaar had. Het ging om de gebieden Médoc, Graves en Sauternes-Barsac. Tijdens deze classificatie werd Château Suduiraut geklasseerd als Premier Cru Classé onder Sauternes-Barsac. 

De wijngaarden van Château Suduiraut strekken zich uit over 91 hectare. Het landgoed van het château is gecertificeerd als High Environmental Value (HVE). Dit is een Franse milieucertificering voor landbouwbedrijven die wordt gecontroleerd door het Ministerie van Landbouw, Agrovoeding en Bosbouw. Het is een vrijwillige aanpak gericht op milieuvriendelijke praktijken. Oftewel, niet de kwaliteit van een product wordt gecertificeerd, maar de milieukwaliteit van een landbouwbedrijf. De wijngaarden zijn voor 90% beplant met Semillon druiven. De overige 10% bestaat uit Sauvignon Blanc. Deze wijnranken staan aangeplant op een ondergrond van zand en klei. Van de hier geoogste druiven worden bijzonder fraaie Sauternes wijnen gemaakt.

Kaart Château Suduiraut

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top