Lions de Suduiraut Sauternes
Lions de Suduiraut Sauternes
Lions de Suduiraut Sauternes
Lions de Suduiraut Sauternes
Lions de Suduiraut Sauternes

Château Suduiraut

Lions de Suduiraut Sauternes

€ 18,20

Lions de Suduiraut Sauternes

Producent
Château Suduiraut
Soort wijn
Dessert
Wijnland
Frankrijk , Bordeaux
Druivenras
Semillon, Sauvignon Blanc
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 18,20

Lions de Suduiraut wordt gemaakt bij het historische Château Suduiraut. Doordat het château onderdeel was van een bruidsschat, dankt het zijn naam aan het huwelijk van Nicole d’Allard met Léonard de Suduiraut in 1580. Het kasteel ligt in het dorpje Preignac, in de beroemde Franse wijnregio Bordeaux. Dit toonaangevende wijnhuis werd geklasseerd als Premier Cru Classé tijdens de classificatie van Sauternes-Barsac in 1855. 

Deze Lions de Suduiraut is een assemblage van hoofdzakelijk Semillon (96%) met Sauvignon Blanc druiven. Behalve dat de druiven later worden geoogst om zo rijpere druiven te krijgen met een hoger suikergehalte, ondergaan de druiven het zeldzame proces van pourriture noble. Onder specifieke klimatologische omstandigheden, ochtendnevel gevolgd door zonnige warme middagen in de herfst, wordt de verschijning van de schimmel botrytis cinerea gestimuleerd. Deze goedaardige schimmel tast de overrijpe druiven aan. De druif droogt in en de concentratie suikers neemt nog verder toe. Deze edele rotting zorgt ervoor dat het sap dikker en geuriger ofwel veel geconcentreerder wordt. Na de handmatige oogst worden de druiven bij Château Suduiraut vergist. Vervolgens wordt de wijn gerijpt in kleine eikenhouten vaten. 

Het resultaat is een intens en complex geurende Sauternes. Met een overduidelijk botrytis aroma van weelderig fruit en verse honing. Prachtig goudgeel van kleur. Rijp en rijk van smaak, met veel fruit en voldoende frisheid. De prettige finale blijft lang hangen. Een klassieker bij confit de canard, Roquefort, macarons, Tarte tatin of Crème brûlée.

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot medio 2031.

€ 18,20 per fles
Lions de Suduiraut Sauternes

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top