Clos Lojen
Clos Lojen
Clos Lojen
Clos Lojen
Clos Lojen 2022

Bodegas y Viñedos Ponce

Clos Lojen 2022

€ 10,50

Clos Lojen 2022

Producent
Bodegas y Viñedos Ponce
Soort wijn
Rood
Wijnland
Spanje , Castilla - La Mancha
Druivenras
Bobal
Wijnbouw
Biologisch
Prijs per fles
€ 10,50

Ongeveer 150 kilometer ten westen van Valencia ligt Bodegas Ponce. Hier maakt Juan Antonio Ponce schitterende wijnen van het oude Spaanse druivenras Bobal. De druiven zijn met de hand geoogst van zogenaamde bush vines. Dit zijn kleine wijnranken die op traditionele wijze, dus los van elkaar, staan aangeplant. Ze hebben een respectabele leeftijd van tussen de veertig en zestig jaar oud. Deze hoge leeftijd van de wijnranken zorgt voor geconcentreerde druiven.

Deze biologisch verbouwde Bobal druiven laat Juan Antonio vergisten met de van nature op de druiventros aanwezige gisten. Na deze gisting wordt de wijn nog ruim zes maanden gerijpt in oude vaten van Frans eikenhout. Daarna wordt deze natuurwijn ongefilterd gebotteld.

Hierdoor heeft deze Clos Lojen een uitbundig fruitig aroma. Dat bevat niet alleen veel rijp fruit, maar heeft ook fraaie nuances van kruiden en een subtiel vleugje eikenhout. Hij is lekker vol en soepel van smaak. Met veel fruit, rondheid en souplesse. En met een heerlijk frisse en fruitige finale die prettig en lang blijft hangen.

Een heerlijke rode wijn om, eventueel licht gekoeld, te schenken bij een pittige paprikasoep, pulpo a la gallega of pastel de carne.

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot eind 2025.

€ 10,50 per fles
Clos Lojen

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top